Guide: Lån til festival

Sponsoreret af Lead Supply

Festivaler er især for mange unge mennesker blevet nogle af sommerens helt store begivenheder, hvor man kan opleve den unikke stemning og musikken fra alle sine yndlingskunstnere. Men at tage på festival er efterhånden blevet en rigtig dyr affære. Bare selve billetten kan nemt koste flere tusinde kroner.

Som ung og studerende er pengene oftest få, og det kan derfor knibe med at få budgettet til at slå til. Men det behøver ikke nødvendigvis at betyde, at du skal gå glip af årets festivaler!

Står du og mangler penge til en af årets store festivaler? Det er træls at misse en festival, som du har glædet dig til pga. manglende penge på din konto.

For mange unge er f.eks. Roskilde Festival og Smukfest nogle af årets store højdepunkter, men det er bestemt ikke en billig affære at tage af sted.

Uanset om du har planer om at tage af sted en enkelt eller flere dage, kan en festivaloplevelse tage hårdt på budgettet. Det kan hurtigt løbe op i flere tusinde kroner, når man lægger alle udgifter i forbindelse med festivalen sammen, herunder billet, evt. transport, udstyr og ikke mindst mad og drikke.

Læs med i denne guide og bliv meget klogere på dine muligheder, i forhold til at kunne låne pengene og dermed kunne komme afsted og nyde musikken og de kolde øl – trods mangel på kontanter.

Få råd til festivalen med et online lån

Du har mulighed for at finde en række gode lån på nettet, så du ikke går glip af nogle af årets store begivenheder. Det er nemt og hurtigt at låne penge på nettet, og låneudbyderne står nærmest i kø for at kunne tilbyde dig et billigt lån.

Markedet for onlinelån er blevet stort og meget udbredt, og det er samtidig blevet uhyre populært blandt mange danskere. Så der er mange forskellige muligheder, når du er på udkig efter billigt lån til sommerens mange festivaler.

Låneansøgningen kan oprettes på ganske få minutter og ansøgningsprocessen er som regel meget hurtig, så du vil modtage svar på din ansøgning og have pengene på kontoen allerede indenfor to dage. Her kan du f.eks. optage et forbrugslån til festivalen. Med få klik er det muligt at låne penge online til lige, hvad du har lyst til. Onlineudbyderne stiller nemlig ikke nær så mange krav, som du vil opleve ved et almindeligt banklån.

Så længe du kan fremvise en rimelig økonomi og indkomst, har du rigtig gode muligheder for at få godkendt et lån. Du har oftest mulighed for at fastsætte beløb og løbetid efter dine behov, så du nemt kan tilpasse lånet til dit budget.

Du skal selvfølgelig være myndig og over 18 år for at kunne få godkendt din låneansøgning, og du må heller ikke være registreret i RKI som dårlig betaler. Men ellers er der meget fri rammer for at optage et mindre lån til én eller flere af sommerens festivaler.

Det kan godt være svært at finde et lån, der matcher dine behov. På en festival har du som regel ikke brug for mere end max. 5000 kr., når alt er betalt, og derfor kan du med fordel undersøge mulighederne for et mindre lån. Ved online lån behøver du ikke at oplyse, hvad du tænker at skulle bruge pengene til.  Der bliver nemlig sjældent stillet spørgsmålstegn til lånets formål.

Brug sammenligningstjenester og få overblik

Du kan få et godt overblik, over de forskellige typer lån og låneudbydere ved at sammenligne de forskellige lån via én af de mange smarte sammenligningstjenester, der er tilgængelige på nettet. Undersøg her fordele og ulemper ved de forskellige lån så du træffer dit valg på et oplyst grundlag.

I den forbindelse er det vigtigt at kigge på lånets ÅOP, størrelsen af renten, samt lånets løbetid: Altså hvor meget det koster at låne pengene samt, hvornår du skal have betalt lånet tilbage. Der kan være mange penge at spare ved at vælge det rigtige lån for netop dine behov.

Råd nr. 1: Tænk dig altid om, inden du låner

Overvejer du at optage et lån til en festival, er der en række vigtige ting, som du bør være ekstra opmærksom på i den forbindelse. Selvom det er blevet uhyre nemt og hurtigt at låne penge i dag, bør man altid bruge sin sunde fornuft og være påpasselig med de forskellige tilbud.

… Tag derfor aldrig det første og bedste lånetilbud: Undersøg i stedet markedet og dine forskellige lånemuligheder grundigt, før du træffer din endelige beslutning.

Husk nu altid på at de penge som du låner, skal betales tilbage igen plus renter, gebyrer og evt. andre omkostninger i forbindelse med lånet. Råd nr. 1 er derfor altid at tænke sig godt om, før man låner penge og finde ud af, om det virkelig er strengt nødvendigt. Vurder om du overhovedet har råd til et lån, eller om du kan finde andre finansieringsløsninger.