Fest i hjemmet – Her er møblerne, du har brug for

Der kan være tusindvis af grunde til, at du skal holde fest derhjemme. Måske har du noget, du skal fejre som for eksempel en fødselsdag eller indflytning, måske er der en særlig anledning som for eksempel nytår eller midsommer, eller måske trænger du bare til, at der skal ske noget sjovt.

Ligesom der ikke bare er én grund til at holde en fest, er der heller ikke bare én måde at holde fest på.

En ting er dog sikkert, og det er, at de bedste fester er dem, hvor der er sørget for en festlig stemning fra start til slut, og det gør du bedst ved at skabe en festlig indretning.

Hvis du derfor skal holde en fest, får du her nogle ideer til, hvilke møbler du kunne få allermest brug for.

Stumtjener og skoskab

Når dine gæster er trådt ind over dørtærsklen, så står du forhåbentlig allerede klar med en lækker velkomstdrink. Ellers skal du måske skrive det på din huskeliste?

Men udover at gæsterne selvfølgelig skal have en festlig velkomst, så skal de også have et sikkert sted af hænge jakken og smide skoene. I hvert fald hvis I ikke skal feste udendørs, og du ikke vil ødelægge dit gulv.

Derfor er nogle af de første møbler, du kunne få brug for til din fest en stumtjener eller måske bare en tom knagerække, hvor dine gæster kan hænge deres overtøj.

For ikke at fylde din gang med sko, så kunne du også få brug for et skoskab eller en skohylde.

Disse møbler er også nogen, du nemt ville kunne få glæde af i din hverdag så tøv endelig ikke med at anskaffe dig dem. 

Barvogn

Efter en festlig entre med velkomstdrink så kunne dine gæster hurtigt få lyst til noget mere at drikke, mens du tager imod de øvrige gæster.

Dertil kunne en fin idé til din indretning være en barvogn, hvor dine gæster i løbet af festen kan servicere sig selv efter behov.

På en barvogn kan du nemlig stille både glas og flasker med enhver slags drink, som dine gæster kunne ønske sig. Selvom mange er glade for at drikke alkohol til fester, så er et godt tip dog også at have noget helt almindeligt vand eller måske sodavand klar, så I kan forblive hydrerede under hele festen.

Udover drikke kan du naturligvis også stille lækre snacks så som nødder, saltstænger, olivener, chips eller lignende frem, hvis nogen nu skulle blive lidt sultne undervejs.

Bord og stole

Hvis du har planlagt en middag til din fest, så siger det måske sig selv, at du også skal sørge for bordplads til alle dine gæster, men det kan faktisk også være en meget god idé at have et stort bord eller et bord med udtræk stående, selv hvis I ikke skal spise middag sammen.

Rundt om bordet vil dine gæster nemlig kunne sidde og få sig en sludder med hinanden eller måske tage et spil kort, hvis de får brug for at sidde ned, uden at de falder hen og blive trætte.

Du skal naturligvis også have nogle stole til dette bord, og hvis du ikke allerede har nok af dem, så kan det måske være en idé for dig at købe klapstole. Sådan nogen kan nemlig nemt klappes sammen, så de fylder meget lidt bagerst i skabet, i garagen, eller hvor du ellers har lidt ekstra plads til opbevaring efter din fest.

Hjørnesofa

Hvis du ikke har et stort bord med plads til alle dine gæster, så kan en stor hjørnesofa også være et godt sted for dine gæster at sætte sig.

I en hjørnesofa kan man nemlig også komme til at sidde over for hinanden og på den måde få sig en snak, men det kan også være et mere behageligt sted at sidde end på en hård stol ved et almindeligt spisebord.

Da I ikke kommer til at sidde rundt om et spisebord, så er der også lagt mere op til at sætte, flytte og rejse sig indimellem, så det ikke bliver en kedelig fest, hvor alle bare ender med at sidde ned hele tiden.

Du kan dog også stille et sofabord fyldt med både drinks og snacks i midten, så dine gæster aldrig skal blive hverken sultne eller tørstige. Det fylder heller ikke så meget som et spisebord.

Festdekorationer

Når vi taler om indretning, så er det dog ikke kun de store møbler, der kan få en betydning for din fest. Noget du heller ikke må glemme er festdekorationer som for eksempel:

  • Balloner
  • Festhatte
  • Glimmerforhæng
  • Konfetti
  • Festlige lys
  • Serpentiner
  • Bordbomber
  • Guirlander

Hvis du har plads, kunne du også opsætte din egen selfie-station op ad en væk ved at stille et stativ, nogle lys og en flot baggrund op.

Du kunne også sørge for en særlig plads til at spille festlige spil såsom dart, beer pong eller vandfald. Det kan måske være lidt af en udfordring at finde plads til det, men skal der være fest, kan du lige så godt gå all in.

Uanset hvordan du gør klar til din fest, så skal du bare huske, at noget af det der kan tage din fest fra god til fænomenal, er, hvis du danner de bedste rammer for den og på den måde skaber en rigtig festlig stemning – fra dine gæster træder ind ad døren, og til de sidst på aftenen slæber sig hjem igen!